Overlijden

Als erfgenaam komt er na een overlijden veel op je af,  zowel emotioneel als zakelijk. Het is daarom fijn als de wensen van de overledene duidelijk zijn vastgelegd in een testament. Wij helpen je graag bij de afwikkeling van een nalatenschap of om je eigen wensen vast te laten leggen in een testament.

Nalatenschap

Wanneer je erfgenaam bent komen er veel dingen op je af. Moet je de erfenis zuiver of beneficiair aanvaarden of misschien wel verwerpen. Hoe goed ben je op de hoogte van de financiële positie van de overledene?  Wij staan je graag bij, bij het maken van de juiste keuze. We helpen je graag bij het verwerken van de aangifte erfbelasting. Je kunt ons ook als executeur of gemachtigde benoemen om de gehele nalatenschap af te wikkelen zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de financiële afwikkeling van de nalatenschap.

Afspraak maken

Nalatenschapsplanning

Heb jij zelf je eigen wensen goed op papier staan wanneer je komt te overlijden? Sluit je huidige testament nog wel aan bij deze wensen en worden de fiscale regels optimaal benoemd in je testament? Wij bespreken met jou wat je wensen zijn en kijken naar jouw persoonlijke en financiële situatie om zo tot een bij jou passend testament te creëren. Heb je al een testament dan beoordelen we of deze nog up-to-date is, zijn alle fiscale regels optimaal benut in het testament? We sturen de wensen door naar de notaris en deze stelt het testament op wat aan jouw wensen voldoet.

Afspraak maken

Levenstestament

Wanneer er iets met je gebeurt waardoor je wilsonbekwaam wordt dan mag je zelf geen beslissingen meer nemen. In een levenstestament leg je vast wie dan de belangrijke beslissingen mag nemen op financieel en medisch gebied. Je partner en/of je kinderen zijn namelijk niet automatisch bevoegd om deze zaken voor jou te regelen en moeten hiervoor eerst toestemming vragen bij de rechtbank. Wij kunnen je helpen bij het vastleggen van je wensen voor het levenstestament zodat de notaris goed is geïnformeerd bij het opstellen van deze documenten.

Kan ik je verder helpen?

Stuur mij een bericht, dan kijken we samen naar een passende oplossing.