Scheiden

Een echtscheiding is vaak een emotionele gebeurtenis die grote impact heeft op je gezin, je omgeving en op jezelf. Daarbij roept het vaak veel vragen bij je op, wat gebeurt er met het huis, welke gevolgen heeft dit voor de onderneming, hoe sta ik er straks financieel voor? Wij kijken samen met jou wat de fiscale en financiële gevolgen van de echtscheiding voor jou zijn.

Echtscheidingsconvenant

Een mediator of advocaat stelt het echtscheidingsconvenant voor jullie op. Wij begeleiden jou, om de afspraken, die hierin vastgelegd worden te toetsen aan de fiscale regelgeving.

Hoe dient de onderneming gewaardeerd te worden? Is de hypotheekrente nog wel aftrekbaar voor de inkomstenbelasting? Hoe gaan we om met de gezamenlijke aftrekposten in de aangifte inkomstenbelasting in het jaar van scheiden? Allemaal vragen waar je aan moet denken voordat het echtscheidingsconvenant definitief wordt opgesteld. Ook kunnen wij je helpen bij het opstellen van de aangifte inkomstenbelasting in het jaar van echtscheiding.

Afspraak maken

Huwelijkse voorwaarden of samenlevingscontract?

Je gaat binnenkort trouwen of samenwonen een hele feestelijke gebeurtenis waarbij je waarschijnlijk meer bezig bent met de kleding en de gasten dan met de juridische gevolgen van een huwelijk of samenwonen. Trouwen jullie in gemeenschap van goederen of op huwelijkse voorwaarden? Wat leg je vast in de huwelijkse voorwaarden en kun je deze afspraken ook nakomen.

Wat spreek je af over de kosten van huishouding wanneer je gaat samenwonen? Heeft een van jullie al een eigen woning waarin jullie samen gaan wonen, wat voor afspraken maken jullie over de waardestijging of -daling van de woning tijdens de samenwoonperiode?

Al met al veel vragen die wel een gerust gevoel geven wanneer jullie deze goed hebben vastgelegd, wij adviseren jullie graag.

Kan ik je verder helpen?

Stuur mij een bericht, dan kijken we samen naar een passende oplossing.